2008/07/28

Το "ανεξάρτητο" ΕΣΡ και τα ραδιόφωνα της Αττικής

Με την πρόσφατη πώληση του Radio Gold, πλέον δεν υπάρχει κανένα "νόμιμο" ραδιόφωνο στην Αττική που δεν ανήκει σε μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, πολιτικό κόμμα, εκκλησία, η σε δήμο. Ακόμα και το Athens Shock Radio ανήκει πλέον στον Kiss FM.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2001 με το κλείσιμο 66+ σταθμών πλέον έχει τελιώσει. Δεν υπάρχει χώρος για τους "μικρούς" πλέον στα ερτζιανα. Κοιτάξτε τι έχει γίνει μόνο με τους σταθμούς που δεν είταν απο τους πρώτους 35 άλλα πήραν ΒΝΛ αργότερα απο το "ανεξάρτητο" ΕΣΡ:

- Radio Gold (Μαστοράκης) -> Goal FM? (Πήγασος)
- Diva FM -> Mad Radio (Κουρής)
- Ράδιο Βερόνικα -> Real FM (Κουρης-Χατζηνικολάου)
- Athens Shock Radio -> Kiss FM (Κωστάκης)


...και βέβαια οι άλλοι δυο σταθμοί που πήραν ΒΝΛ ανήκουν στον Ρίζο (Παρέα FM) και στην Πειραϊκή Εκκλησία (που παρόλο που δεν πήρε άδεια λειτουργίας το 2002 στην αδειοδότηση των 15, δεν έκλεισε όυτε για ένα λεπτό, ενώ η ΕΕΤΤ κυνήγησε τον Μαστοράκη και αρκετούς άλλους εκείνη την εποχή.

Με τα ίδια (νομικά) κριτήρια που πήραν ΒΝΛ οι Ράδιο Βερόνικα, Παρέα FM και Athens Shock Radio θα μπορούσαν να πάρουν ΒΝΛ και οι Άστρο FM, Blue Space FM, Atlantis FM (όπως έκρινε πρόσφατα και το Στ.Ε), Ακτίνα FM, Κρήτη FM και ίσως άλλοι....άλλα βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις το ΕΣΡ αρνήθηκε να τους δώσει ΒΝΛ, γιατί όπως φαίνεται, δεν υπήρχε περίπτωση γρήγορης μεταβίβασης αυτών τον σταθμών σε κάποιο μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, όπως τελικά έγινε με τους Gold, Diva, Βερόνικα και Athens Shock Radio.

Δεν υπάρχουν σχόλια: