2008/07/29

Ανεπιτρεπτο!

(Το παρακάτω σχόλιο το άφησε ο D.K. στην συζήτηση που γίνεται για αυτό το θέμα στην πολύ αξίολογο ιστιοχώρο www.radiofono.gr. Το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο...τα σχόλια δικά σας...)

Απορώ πραγματικά, για αυτόν που έκανε αυτή τη μελέτη και σχεδίασε τον χάρτη συχνοτήτων.

Αφενώς, μου κάνει εντύπωση, πως στα σχεδιαγράμματά τους, στα καλά καθούμενα, τραβάει μια γραμμή, που υποτίθεται οτι εκεί θα.. φρενάρει το σήμα...

Πχ.. Ζάκυνθος : το σήμα, με το που πατά τα χαλικάκια της παραλίας σταματά!!

Πχ.. Στην Ροδόπη, το σήμα ακολουθεί τα σύνορα!

κτλ κτλ.. μήπως μιλάμε για την νέα μπάντα των FM ? IFM (Intelligent FM με ενσωματομένο GPS για να ξέρει το σήμα που θα πηγαίνει;)..

Ε Λ Ε Ο Σ..

Και να ρωτησω ρε παιδια κατι αλλο...

Έχουν σπάσει τους νομούς σε κομμάτια;

Πχ στην Πάτρα, στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, έδωσαν 17 άδειες μόνο, που όπως καταλαβαίνετε, αρκετοί σταθμοί πάνε για λουκέτο..

Στο Αίγιο έδωσαν 6 άδειες;;;;;; Που το πολύ σας λέω να έχει 2 ραδιόφωνα!!! Και σκεφτόμουν, μήπως τις υπόλοιπες συχνότητες τις έδιναν ως δεύτερες, σε κάποιο σταθμό της Πάτρας, για να εκπέμπψει και εκεί μιας και είναι νομός Αχαϊας σε τελική ανάλυση..

Aλλά γρήγορα κατάλαβα πως αυτό δεν γίνετε και εκ των πραγμάτων, αφού, το νέο σχέδιο, διώχνει όλα τα ραδιόφωνα από το ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ (που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ΑΧΑΙΑΣ) και τα στέλνουν να εκπέμπουν από την ΑΡΟΗ (εμβέλεια μόνο πόλη της Πάτρας, και όποιος είναι τυχερός εκεί γύρω). Το πάρκο της ΑΡΟΗΣ δεν έχει καμία οπτική επαφή με αυτό του Αιγίου, γιατί μπροστά είναι το Παναχαϊκό.. άρα.. λέω στον εαυτό μου "τι βλακειες καθομαι και φαντάζομαι"..

Αλλά παρόλα αυτά, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί 6 άδειες στο Αίγιο των το πολυ 2 σταθμων..

Και αν δεν μπορω να καταλαβω κατι τετοιο, δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω πως έδωσαν στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ένα μινιατούρα νησί, 2 άδειες ιδιωτικών!!

Που τον χειμώνα θα έχει καμια 15ρια κατοίκους, που με βάση το νόμο αυτό, κάθε ένας από τους 2 σταθμους πρεπει να απασχολει 3 ατομα.. Από τους 15, οι 2 ειναι ιδικοτητες, εχουμε 13.. 6 συνολικα το διοικιτικο και τεχνικο προσωπικο για τους στα8μους, 7.. Απο τους 7 βγαλε 2 γερους που ειναι κουφοι και δεν ακουν ραδιοφωνο... 2 ραιδοφωνα για 5 ατομα.. .:D ισως ειναι υπερβολικο αυτο που σας λεω, αλλα αναλογικα, δεν γινετε 17 ραδιοφωνα στην πολη της Πατρας, τη στιγμη που σε ακομα μικροτερες περιοχες ειναι και 20...

Οπως επισης, αναλυοντας τον χαρτη, θα δειτε σε πολλες μικρες περιοχες, ανακολουθο αριθμο αδειων...

Το μονο που μπορω να φανταστω ειναι το εξης....

ΠΧ.. Δίνουν 6 αδειες στο Αίγιο.. Ομως οι σταθμοι ειναι 2.. αρα περισεύουν 4 (!)...

Το ιδιο και σε αλλες περιοχες.. μαζευουμε κενες συχνοτητες απο εδω απο κει...

Θα βγει αυριο μεθαυριο ο Ρουσοπουλος και θα πει.. παιδιά.. επειδη υπαρχουν κενές συχνότητες, θα ετοιμασω σχέδιο ώστε να δωθούν Πανελλαδικες Άδειες σε σταθμούς από την Αθήνα... Για να αξιοποιηθούν ρε παιδιά... να μην μείνουν κενές...

Έτσι, αφού θα έχουν οδηγηθεί σε κλείσιμο ένας μεγάλος αριθμός ραδιοφώνων, θα κατέβουν σε όλη την Ελλάδα, με τσαμπουκά οι Αθηναίοι..

Αν δεν αλλάξει κάτι, θα δείτε οτι αυτό θα γίνει...

Πάντως η μελέτη αυτή είναι για τον...


Radiofonitzis: O D.K. έχει απόλυτο δίκιο και απλώς αναφέρει μερικές απο τις πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο που φτιάχτηκε αυτός ο χάρτης συχνοτήτων, για το περιορισμένο αριθμό συχνοτήτων ακόμα και σε περιοχές χωρίς αεροδρόμιο, και βέβαια για τους εκατοντάδες σταθμούς που θα βάλουν λουκέτο αν τελικα εφαρμοστεί αυτός ο χάρτης. Και να μην σας φανεί καθόλου παράξενο αν γίνει αργότερα πρόταση για πανελλαδικά ραδιόφωνα...άλλωστε, αυτή η πρόταση είχε γίνει και επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2001-02, μετά το μαζικό κλείσιμο ραδιοφωνικών σταθμών στον Υμηττό.

Είναι και άξιον απορίας γιατί σε μερικούς νομούς (π.χ. Αχαϊα) προβλέπεται ξεχωριστή αδειοδότηση για διαφορά κομμάτια του νομού (π.χ. Πάτρα και Αίγιο), ενώ σε άλλους νομούς, υπάρχουν μέν 2-3 σημεία εκπομπής άλλα δεν θα γίνει ξεχωριστή αδειοδότηση για τις διάφορες περιοχές του νομού. Αυτό το βλέπουμε στην Μαγνησία, στο Ηράκλειο, στην Φλώρινα και σε μερικούς άλλους νομούς της χώρας. Π.χ. στο Ηράκλειο, ο χάρτης προβλέπει 40 συχνότητες, άλλα για μόνο 20 σταθμούς. Ενώ σήμερα στο νομό υπάρχουν αρκετοί σταθμοί απο την πόλη του Ηρακλείου που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα και στην Νότια Κρήτη, και ενώ υπάρχουν και επιπλέον τοπικοί σταθμοί της Νότιας Κρήτης που δεν καλύπτουν την πόλη του Ηρακλείου, ο νεός χάρτης προβλέπει σταθμούς που θα καλύπτουν ολόκληρο το νομό απο δύο συχνότητες, και δεν προβλέπει ξεχωριστή αδειοδότηση για την Νότια Κρήτη. Γιατί να μην εκπέμψουν οι σταθμοί του Ηρακλείου απο την ίδια συχνότητα και στην Νότια Κρήτη, απελευθερώνωντας έτσι και τουλάχιστον 20 συχνότητες για περρισότερους σταθμούς?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

D.K.

Synexizontas se afto pou egrapsa sto radiofono, soy lew to eksis..
Dinei adeies twra sto Aigio px.. afou 8a meinoun kenes sixnotites.. pernoun oi a8hnaioi...

kai sto telos, meta apo 2-3 xronia, pernane allo nomo, kai ksana ENWNOUN radiofonika ton NOMO.. etsi 8a einai kavatzwmenoi oi sta8moi panelladikis adeias gia olo to nomo axaias k tin poli tis patras...

radiofonitzis είπε...

Φίλε DK,

Δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό που λες. Απο καιρό υπύρχαν και διάφορες προτάσεις για πανελλαδικά ραδιοφωνά, και νομίζω οτί το είχε προτείνει και το ΠΑΣΟΚ το 2002-03, λιγό μετα το μαζικό σφράγιζμα των σταθμών στην Αττική. Υπάρχουν και σχετικές αναφορές εδώ:

http://web.archive.org/web/20030219035158/http://www.radiogold.gr/ (4o άρθρο απο την αρχή)

http://www.radiofono.gr/comment/reply/263